Naslovnica ZDK Komisija za b...

Komisija za borbu protiv korupcije novog saziva Skupštine ZDK-a održala svoju prvu sjednicu

71

Komisija za borbu protiv korupcije 8. saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona je održala svoju prvu radnu sjednicu na kojoj je izvršeno konstituiranje Komisije i upoznavanje sa nadležnostima. Na sjednici je utvrđen okvirni Plan rada za mandatni period 2018-2022. godina, koji podrazumjeva redovno mjesečno održavanje sjednica i izvještavanje sa istih. Komisija planira u narednom periodu uspostaviti i kontinuiranu saradnju sa Timom Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije.

Komisija je razmatrala aktivnosti koje će poduzimati u svom mandatnom periodu, među kojima je poseban značaj dat obavještavanju javnosti i građana o njenom postojanju i radu, kao i pozivanju građana na saradnju, a sve u cilju preventivnog djelovanja na sprječavanja korupcije i iniciranja ispitivanja i razmatranja eventualnih slučajeva korupcije na području Kantona.

Prijave o eventualnim slučajevima korupcije na području Zeničko-dobojskog kantona građani mogu prijaviti na više načina:
Pismeno putem pošte: Komisiji za borbu protiv korupcije Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na adresu Kučukovići 2 u Zenici, e-mailom:

na e-mail adresu: mailto:korupcija@zdk.ba

korupcija@zdk.ba

Lično: predajom prijave na protokol/pisarnicu Zeničko-dobojskog kantona, zgrada RMK Promet (sjedište Kantona).

Putem zvaničnog web portala Zeničko-dobojskog kantona http://www.zdk.ba, klikom na ikonu „Prijavite korupciju!“, odnosno na slijedećem linku: https://zdk.ba/component/k2/item/3588-prijava-korupcije.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.