Naslovnica Lokalne Teme Konjički klub...

Konjički klub “Visoko” s ponosom predstavlja novog trenera

370

U konjičkom klubu „Visoko“ je u nedjelju zvanično potpisan ugovor sa novim trenerom Adijem Hanićem. U klubu ističu da već odavno rade na tome da pruže što bolje usluge te su ovom prilikom ponosni što su uspjeli da sarađuju sa ovim mladim, perspektivnim i stručnim momkom.

Inače, Adi Hanić je jedan od najboljih trenera u našoj državi, ali i šire. Svoju zavidnu karijeru je počeo 2011. godine. Nakon brojnih trofeja koje je osvojio u narednim godinama, 2014. godine je proglašen za najboljeg takmičara u dresurnom i daljinskom jahanju. Sezonu 2016. otvara pobjedom prvog kola kupa BiH.

Međutim, sezonu obustavlja odlaskom na staž u jednu od prestižnijih dresurnih štala u Njemačkoj. U dresurnoj štali „Dahmen“ provodi tri mjeseca i kruniše svoju dosadašnju karijeru. Po povratku u BiH postaje glavni trener u dva kluba, osvaja brojne zlatne i srebrne medalje.

Adi ističe da je ovo njegova profesija, a da je sve ostalo hobi. Ne pronalazi se ni u čemu drugom i sve svoje obaveze prilagođava konjičkim obavezama. Za njega je jahanje stil života i zato konstantno radi na edukaciji novih mladih jahača.

Iz konjičkog kluba „Visoko“ pozivaju sve zaljubljenike ovog sporta da iskoriste priliku i upišu školu jahanja gdje će raditi i učiti od profesionalnog trenera jahanja i izvanrednog poznavaoca ovih plemenitih i posebnih životinja.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.