Konzervativna stranka premijera Johnsona uvjerljivo će pobijedit na izborima

172

Konzervativna stranka premijera Borisa Johnsona, prema istraživanju YouGova koji je točno predvidio rezultate izbora 2017., uvjerljivo će pobijediti na izborima 12. decembra.

MARKETING

Konzervativna stranka osvojit će 359 mandata od 650, dok je na izborima 2017. osvojila 317 zastupnika, pokazuju rezultati ankete koju je provela agencija za istraživanje javnog mnijenja YouGov.

Projekcija za izbore 2019. “sugerira da će konzervativci osvojiti većinu”, rekao je Anthony Wells, direktor odjela za politička i društvena istraživanja u YouGov-u.

Konzervativna stranka Borisa Johnsona na putu je da osvoji svoju najveću pobjedu u više od tri desetljeća, pokazala je anketa . To bi bio najbolji i rezultat konzervativaca otkad je Margaret Thatcher osvojila svoj treći mandat 1987. godine. Dok će Laburistička stranka Jeremyja Corbyna osvojiti 211 mandata, što je gubitak od 51. Od manjih stranaka, liberalne Demokrati bi trebali osvojiti 13 mjesta, dok je Škotska nacionalna stranka na putu da osvoji 43 mjesta. To bi bio najbolji konzervativni rezultat otkad je Margaret Thatcher osvojila svoj treći mandat 1987. godine.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara