Kosovska predsjednica učestvuje na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a

144

U saopćenju iz Predsjedništva Kosova navodi se da je predsjednica Osmani otputovala u New York kako bi učestvovala na sastanku na kome će biti predstavljen periodični izvještaj specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN-a o dešavanjima na Kosovu.

Na ovom sastanku Vijeća sigurnosti, predsjednica Osmani će predstaviti dosadašnja dostignuća Kosova, izazove i perspektivu.

Uoči sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija o Kosovu, koja će se održati ovog petka, premijer Kosova Albin Kurti se u ponedjeljak sastao sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Kosovo Zahirom Taninom, koji mu je ukratko predstavio sadržaj redovnog izvještaja Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) koji će biti predstavljen Vijeću sigurnosti.

Izvještaj se fokusira na reformu vlade, vladavinu prava, sigurnosna pitanja te pandemijsku situaciju i upravljanje, saopćeno je iz Vlade Kosova.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.