“Kraljev Fest” 11. i 12. septembra u Kaknju

1083

Omladinsko Udruženje “AlterVal” nakon jednogodišnjeg uspješnog djelovanja na području općine Kakanj, gdje je osnovano i gdje ga je priznala općinska administracija, pristupa realizaciji masovnijih projekata koji se tiču promocije urbane kulture što ujedno predstavlja primarnu misiju ovog udruženja.

MARKETING

Ovogodišnji prvi muzički festival “Kraljev Fest”, realiziran u saradnji s generalnim sponzorom Red Bullom i ekskluzivnim sponzorima KakanjCement Heidelberg Group, AB Petrol, Općinom Kakanj i Javnom Ustanovom za kulturu i obrazovanje Kakanj, bit će održan 11. i 12. septembra na lokalitetu parka Doma kulture.

Na festivalu će biti predstavljeni mladi kakanjski bendovi Alpha band i AlterVal band koji su s djelovanjem započeli uporedo s osnivanjem i razvojem udruženja “AlterVal” koje je mnogo doprinijelo na okupljanju mladih zainteresiranih da rade na promjenama i stvaranju povoljnijeg ambijenta za ovakve prilike. Što se tiče domaćih snaga, jedan od poznatijih kakanjskih DJ-eva Adi Infected Ibranović također će nastupiti na otvaranju festivala.

Prvog dana na otvaranju festivala 11. septembra nastupit će Alpha band, DJ Infected, te jedan od poznatijih bh. DJ-eva Zlatko Duraković, poznatiji pod pseudonimima Zlijay i Mixmaster Zlee. Ovaj popularni sarajevski DJ ovog vikenda nastupa u Beogradu u klubu “Povetarac” što dovoljno govori o tome da se radi o kvalitetnom producentu i DJ-u koji prvi put nastupa u Kaknju.

Nakon što je na adrese regionalne zvijezde, tuzlanskog repera Frenkija stiglo do sada mnoštvo poziva kakanjske publike da nastupi u tom gradu, konačno su se poklopile sve kockice, te će s Kontrom i Indigom održati svoj prvi nastup u Kaknju drugog dana festivala, 12. septembra. Za njegov nastup već vlada ogromno zanimanje i nema sumnje da će se prvo izdanje “Kraljeva Festa” održati na visokom nivou što bi omladinskom udruženju “AlterVal” dalo šansu da festival nastavi razvijati i narednih godina. Tokom drugog dana festivala također će nastupiti AlterVal band, te DJ Marina Mimoza iz Mostara.

Naziv “Kraljev Fest” predstavlja važnu simboliku i historijsku promociju područja općine Kakanj kao nekadašnjeg glavnog središta srednjovjekovne Bosne. Osim toga, misija ovog festivala je također da povezuje omladinsku populaciju, kao i da obogaćuje kulturno-umjetnički život omladine na području općine Kakanj.

Festival potencira i forsira iskorištavanje omladinskih kapaciteta grada Kaknja u cilju afirmiranja mladih ljudi na poljima kulture i umjetnosti, te dizanja kulturne svijesti.

Medijski pokrovitelji „Kraljeva Festa” su Radiosarajevo.ba, Fbl.baVisoko.co.baKaportal.ba i regionalna TV Kuća N1.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.