KRG ‘Visoko’ kreće u novu sezonu, upis novih članica od 14. septembra

311
KRG 'Visoko'

Poštovani roditelji i drage djevojčice,

MARKETING

Ritmička gimnastika je najljepši ženski sport koji predstavlja spoj gimnastičkih pokreta i baleta uz muziku sa korištenjem različitih rekvizita.

Jedan od naših ciljeva je da se što veći broj djevojčica uključi u ritmičku gimnastiku, da nauče osnovne korake i težine u gimnastici, da razviju osjećaj ritma i muzike… Uz to male princeze će upoznati šta je to snaga volje, naučit će vladati sobom, dostojanstveno pobjeđivati i gubiti..

Naučit će šta znači upornost, izdržljivost, odvažnost i snaga, i samim tim pokazat će svoje kvalitete – što je preduslov za kvalitetnu selekciju i postizanje vrhunskih rezultata.
Osim rezultata, svakako je važna i činjenica da ovaj, izuzetno lijep ženski sport, sadrži mnoge elemente koji djevojčicama obezbeđuju zdrav, normalan i harmoničan razvoj osnovnih psihofizičkih sposobnosti..

Ritmička gimnastika je upravo to što je potrebno djevojčicama u ranoj dobi: gracioznost, pravilno držanje, koordinacija pokreta, elegantno oblikovanje mišića, savitljivost, razvijanje tijela i sportskog duha, putovanja, druženja ali i zabava, zagrantovani su ukoliko odlučite da vaša princeza obuče triko!!!

Spoj muzike, baleta i modernog plesa svaku djevojčicu navodi da se bavi ovim sportom.

Klub ritmičke gimnastike “Visoko” održava treninge već 17. godina u našem gradu, tačnije u sali Partizan.

Upis novih članica počinje od ponedjeljka, 14. septembra 2020. godine.

Naš klub ritmičke gimnastike “Visoko” postoji od 2003. godine i broji oko 120 članica, djevojčica koje se ritmičkom gimnastikom bave rekreativno i 25 takmičarki koje su vrlo uspješne i redovno posjećuju mnogobrojne internacionalne turnire.

Sve zainteresovane djevojčice starije od 3 godine neka nas posjete u Sali Partizan u Visokom, u terminima:

– Ponedjeljak 17:30 – 18:30
– Srijeda 17:30 – 18:30
– Petak 17:00 – 18:00

 

Visoko.co.ba/KRG “Visoko” Visoko

Komentari

komentara