KRG”Pirueta” uspješan na turniru “Olimpik cup 2019”

473

Gimnastičarke kluba ritmičke gimnastike “Pirueta” iz Visokog i Kaknja su proteklog vikenda učestvovale na Međunarodnom turniru “Olimpik cup 2019.” koji se održao u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu. Na turniru je učestvovalo oko 700 takmičarki iz Bugarske, Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine koje su se takmičile u individualnim i grupnim vježbama. Klub “Pirueta” se predstavio sa 10 takmičarki na čelu sa trenericom Hadžimehanović Aminom, a kući se vratio sa 15 medalja. Pored osvojenih rezultata u veoma jakoj konkurenciji, takmičarki Muco Ajni je pripala nagrada za najšarmatniju takmičarku turnira.

MARKETING

Takmičarke kluba “Pirueta” su osvojile sljedeće rezultate:

“A” program

– Anida Alajbegović- 1. mjesto i zlatna medalja (bez rekvizita), 2. mjesto i srebrna medalja (vijača), 2. mjesto i srebrna medalja (višeboj)

– Belma Eylem Babić- 1. mjesto i zlatna medalja (lopta), 3. mjesto i bronzana medalja (bez rekvizita), 2. mjesto i srebrna medalja (obruč), 2. mjesto i srebrna medalja (višeboj)

– Melika Ždralović- 1. mjesto i zlatna medalja (obruč), 2. mjesto i srebrna medalja (čunjevi), 2. mjesto i srebna medalja (bez rekvizita), 5. mjesto (višeboj)

“B” program

– Amila Hrnjić- 1. mjesto i zlatna medalja (bez rekvozita);

Amina Hrnjić- 3. mjesto i bronzana medalja (bez rekvizita), 3. mjesto i bronzana medalja (lopta), 4. mjesto (višeboj)- u konkurenciji od 16 takmičarki;

– Iman Šehagić- 1. mjesto i zlatna medalja (čunjevi), 12. mjesto (bez rekvizita)- u konkurenciji od 16 takmičarki;

“B- light” program

– Ajša Mušanović- 7. mjesto (bez rekvizita)

Ajna Muco – 1. mjesto i zlatna medalja (bez rekvizita) – u konkurenciji od 21 takmičarke;

– Adna Ganić- 2. mjesto i srebrna medalja – u konkurenciji od 19 takmičarki;

– Siba Machlah- 23. mjesto (bez rekvizita)

Komentari

komentara