„Krimolovci“ u julu: Zaprimljeno ukupno 630 prijava od kojih je 49 sa korisnim informacijama

83

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u julu 2019. godine registrirali su 549 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je 19 bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja.
Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljena je ukupno 81 prijava, od kojih je 30 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi s opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja, privrednim kriminalom, korupcijom i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 40 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po devet je postupala i SIPA.

U julu je primljeno 19 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 44 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

 

 

visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara