Kriza unutar KO SBB ZDK: Denis Zahirović u sjeni unutarstranačkih sukoba postao novi predsjednik

2348

U sjeni dešavanja oko prekinute sjednice Skupštine ZDK pred Novu godinu i unutarstranačkih sukoba na nivou ZDK, zatim istupanja iz Kluba SBB od strane tri poslanika u Skupštini, desila se i promjena na čelu KO SBB ZDK.

MARKETING

Bez neke posebne procedure i medijske najave, umjesto Nermine Krzić koja je na mjesto v.d predsjednika KO SBB ZDK izabrana na 5.Sjednici održanoj u mjesecu julu prošle godine, na mjesto novog predsjednika postavljen je Denis Zahirović iz Zenice.

Nije više javna tajna da KO SBB ZDK potresaju unutarstranačke nesuglasice počev od 18.jula kada je sedam od ukupnih osam poslanika u Skupštini ZDK koliko broji SBB uputilo pismo predsjedniku i utemeljitelju SBB-a BiH gospodinu Fahrudinu Radončiću i u njemu potpuno otvoreno iskazali propuste u funkcionisanju stranke, a kao glavnog krivca naveli tadašnjeg predsjednika KO SBB ZDK i zastupnika u Državnom parlamentu BiH Mirsada Isakovića. Od tada različite struje unutar ove stranke iz različitih interesa se tužakaju i idu na noge predsjedniku Radončiću u Sarajevo dokazujući ispravnost svojih razloga za tužakanje.

U međuvremenu je SBB ušao u vlast sa SDA, nakon čega su nastale nove nesuglasice oko ministarskih mjesta koja su popunjena, dok je još uvijek ostalo neriješeno pitanje novog predsjedajavućeg Skupštine ZDK koje do sada obnaša Draženka Subašić (DF) jer se unutar SBB-a ne mogu dogovoriti ko bi trebao naslijediti kandidata Demokratske fronte na mjestu visokih materijalnih primanja, zbog čega se i raspao Klub ove stranke, a otkazana je i sjednica Kluba Bošnjaka na kojoj se trebalo raspravljati o budućem predsjedavajućem.

Komentari

komentara