Krizni štab: Ograničenje kretanja produžiti do 22 sata

160

Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva predložio je Vladi Federacije BiH nastavak postepenog ublažavanja mjera, što se odnosi na pomjeranje ograničenja kretanja od 22.00 do 5.00 sati, te dozvoljeno okupljanje do 30 osoba na skupovima na otvorenom.

MARKETING

Na današnjoj sjednici Kriznog štaba konstatovano je da je epidemiološka situacija u FBiH povoljnija u odnosu na prethodne sedmice.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, sedmodnevna incidenca na nivou FBiH je 75 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Iako je evidentiran pad broja oboljelih, najviša incidenca zabilježena je u Posavskom, Hercegovačko-neretvanskom i Livanjskom kantonu, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Predložena je i naredba da se centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju kako bi se zaštitilo mentalno zdravlje stanovništva.

Nove mjere predložene su na period od 14 dana i biće dostavljene Vladi FBiH na usvajanje.

Federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.