Kružni tok u Visokom 17 mjeseci poslije: Dugo je potrajao za 279.000KM poreznog novca

1699

U Visokom je povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine prošle godine svečano otvoren kružni tok kod naplatnih kućica, a za koji je Vlada ZDK izdvojila 270.000KM iako je izvršna vlast u Visokom koja je participirala sa svega 9.000KM pokušala putem podobnih plaćeničkih medija zasluge pripisati kao i u svemu ostalom sebi, premda je potpuno blesava situacija kada se bilo koji nivo vlasti hvališe projektima koji se realizuju iz javnih proračuna i od novca poreznih obveznika.

MARKETING

U slučaju ovog kružnog toka Općina Visoko provela je postupak javne nabavke, za izvođača radova izabran je Konzorcij „Hering” d.d. Široki Brijeg i KTM „Brina” d.o.o. Posušje. Inače radovi su prema ugovoru trebali biti gotovi do 30.11. 2017.godine, međutim izvođač je probio dogovorene termine pa je tako Dan nezavisnosti izabran kao zgodna prilika za svečano otvorenje.

17 mjeseci kasnije i nakon toliko utrošenog novca na kružnom toku, koji je svakako čudnim rješenjem imovinsko pravnih odnosa nekakav kriv i saobraćajno neuobičajen iz pravca Visokog, naši čitaoci fotografisali su dijelove ove skupe investicije, a evo kako to i izgleda.

Za ove pare moralo je to puno, puno bolje i kvalitetnije.

Komentari

komentara