Naslovnica Foto Korner KŠ “XXL...

KŠ “XXL Basket” održala prvi trening nakon gotovo dvije godine pauze

Uprava poziva sve djevojčice i dječake da se priključe treninzima

808

Košarkaška škola “XXL Basket”, koja je prethodnih dana u saopćenjima najavila ponovno pokretanje trenažnog procesa, danas je održala prvi trening za mlađe uzraste, na kojima su budući košarkaši upoznali članove stručnog štaba škole.

U okviru ovog treninga mladi košarkaši imalu su priliku da isprobaju razne vježbe i vide koji je to način i program po kojemu košarkaška škola sve nove polaznike uči košarkaškim vještinama, a također mogli su da saznaju od trenera Avde Aždajića neke stvari iz historije škole, kao i projekte koje škola planira provesti za njih u budućnosti.

Izjavu, povodom ponovnog pokretanja trenažnog procesa KŠ “XXL Basket”, dao nam je PR škole, Enes Hodžić, koji se osvrnuo na početak rada škole:

– Drago nam je što su se dječaci odazvali u velikom broju i nadamo se da će u budućnosti biti još više, kako dječaka, tako i djevojčica koji će doći ovdje da se druže i treniraju sa nama. Općenito, drago nam je da je škola, nakon gotovo dvije godine dana pauze, nastavila sa radom. Od tekućih problema još ostaje da riješimo status prostorija, koje su ruinirane, a u kojima bismo ovu djecu obučavali teorijskim postavkama same košarke, ali i života općenito, te se nadamo da ćemo u bliskoj budućnosti riješiti ovaj problem. Ovom prilikom pozivam i sve one sugrađane koje mogu pomoći u rješavanju problema da nam pomognu u rješavanju problema prostorija.

I naravno, pozivamo sve dječake i djevojčice da nam se svakog četvrtka pridruže od 17:30 sati u KSC Mladost kako bi kroz košarku učili o životu i zdravim stilovima života – završio je Hodžić svoju izjavu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.