“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice održava “Koncert prijateljstva” u Pozorištu Prijedor

26

Nakon duže od godinu i po dana “Kuća dobrih tonova” Srebrenica održaće svoj prvi nastup – “Koncert prijateljstva” u Pozorištu Prijedor. Zakazan je za ponedjeljak, 21. juni 2021.godine, od 19 sati.

MARKETING

Specijalni gosti su članovi omladinskog hora Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru. Učešćem u ovakvim projektima mladima se daje prilika da se upoznaju, razmijene interese i iskustva, razvijaju socijalne i individualne identitete, uče jedni od drugih i međusobno se upućuju na kreiranje svakodnevnice kroz muziku, umjetnost i kulturu i imaju pristup kvalitetnim edukativnim, kulturnim i zabavnim sadržajima gdje razvijaju osjećaj pripadnosti svijetu univerzalnih ljudskih vrijednosti.

Kroz vrlo pomno biran repertoar, koji uključuje najljepše tradicionalne pjesme iz zemalja regiona (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska), klasične muzike (Mozart, Beethoven) i evergreene popularne muzike (Louis Armstrong, John Lennon), svim učesnicima se pruža prilika za pristup umjetnosti i kulturi i samim tim ih ohrabruje na interkulturalni dijalog, razumijevanje i zajedničku saradnju koja će ojačati njihovo učešće i šanse u društvu.

“Ovim koncertom želimo da ostvarimo promociju i saradnju dva grada, Srebrenice i Prijedora, s ciljem kulturne razmjene, afirmisanja interkulturalnih vrijednosti i druženja.Takođe, želimo poslati poruku da je u manjim sredinama moguće napraviti sadržaje koji pozivaju na pozitivne promjene u zajednici i šalju univerzalne poruke povjerenja, razumijevanja i odgovornosti svih nas za bolju i ljepšu budućnost”, izjavio je Ismar Porić, menadžer i umjetnički direktor “Kuće dobrih tonova”.

Istaknuo je da kroz svoje programe, povezivanje sa institucijama i organizacijama i saradnje, “Kuća dobrih tonova” Srebrenica teži da postane regionalna platforma za upoznavanje, edukaciju i komunikaciju mladih ljudi na Zapadnom Balkanu i Evropi. Punih deset godina “Kuća dobrih tonova” je najbolji primjer kako se muzikom, kulturom i obrazovanjem grade porušeni mostovi, sklapaju nova prijateljstva i stiču neraskidive veze širom Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta koje samo djeca mogu – iskreno i bez rezerve.

Ovaj kulturni događaj je finansijski podržan od strane CRS-Catholic Relief Services Sarajevo, USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj i “PRO-Budućnost” (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) – USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.