Kucamo na vrata (ne)zaboravljenih ekonomista: Vuk mijenja dlaku ali ćud nikad

2780

Nije to bilo tako davno kada je jedna vijećnica SDA u Općinskom vijeću Visoko podnijela inicijativu da se zabrani javno čestitanje Božića, Uskrsa, Vaskrsa, Nove godine kao i da se zabrani kićenje grada za vrijeme ovih nemuslimanskih praznika. Ako nas sjećanje dobro služi inicijativa je sadržavala i prijedlog odbijanja inicijative visočkih Franjevaca koji su inicirali da jedna ulica u Visokom nosi naziv Bosne Srebrne. Uskoro ćemo o ovom slučaju opširnije i dokumentovano kao dokaz o vjerskoj toleranciji, širenju mržnje kako nacionalne tako i vjerske.

MARKETING

Međutim o neprincipijelnosti i karakteru ekonomista u politici kojima u njihovoj struci ne bi dali ni da upravljaju najobičnijom trafikom i analogno mišljenju lokalnih političkih diletanata valjda bi prirodno bilo da samo politolog može biti načelnik općine, a nikako ekonomista!? Naravno da je ovakav stav infantilan i da ga koriste samo manipulatori koji su svoje muzne instrumente instalirali na budžet i javni proračun Općine Visoko.

Ali ako već pričamo o karakteru i principijelnosti red je da se prisjetimo jednog primjera mnogo svježijeg datuma od inicijative o zabranjivanju obilježavanja nemuslimanskih praznika u Visokom s početka 2000-te.godine. Riječ je o predizbornom skupu OO SDA Visoko na Bucima od 23.09.2012.godine i interesantnom stavu jedne ekonomistice u politici, a vezano za “derivate SDA” što će interesno kasnije i sama postati.

S tim da ima jedna stara visočka poslovica koja kaže: “Jebo karakter ako nije labilan”.

Komentari

komentara