Kultna predstava “Glumac je…glumac je…glumac” Zijaha A. Sokolovića u Živinicama

72

U nastavku teatarske revije “Četvrtkom u pozorište” publika će 10. oktobra imati priliku uživati u kultnoj predstavi “Glumac je…glumac je…glumac” Zijaha A. Sokolovića. Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni BKC-a Živinice s početkom u 19:30 sati.

MARKETING

Impresivan glumački i autorski put Zijaha A. Sokolovića bilježi više od pedeset filmova, dvanaest televizijskih serija, stotine uloga na teatarskim pozornicama, više od šezdeset nagrada za umjetnički rad i edukacijske teatarske projekte – te autorstvo monodrama koje su od ovog glumca, redatelja, univerzitetskog profesora i autora stvorile neku vrstu teatarske institucije – jedinstvene autorske osobnosti na našim prostorima.

Njegova monodrama “Glumac… je glumac… je glumac” kultna je predstava koju je odigrao više od 1.600 puta širom svijeta. Monodrama o kojoj je u svijetu napisano više od 500 kritika i tekstova premijerno je izvedena na Internacionalnom tetarskom festivalu MESS u Sarajevu 1978. godine, a od tada ju je, osim Zijaha A. Sokolovića, igralo još 19 glumaca na pet jezika u dvadeset zemalja svijeta.

Nakon predstave bit će upriličeno i druženje sa Zijahom i promocija njegove knjige o fenomenu predstave “Glumac je…glumac je…glumac”. Cijena ulaznice je 5 KM.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara