Naslovnica Lokalne Teme Sport Lana Lončar: ...

Lana Lončar: Neopisiv je osjećaj obući dres državnog tima

176

Prvi utisak je da sam sretna i zadovoljna rezultatom. Osvojili smo prvo mjesto od 8 reprezentacija i upisali nekoliko historijskih pobjeda. Pobijedili smo Azerbejdžan, Veliku Britaniju, Luxemburg, Estoniju i Belgiju, što je za ženski bosanskohercegovački rukomet od velikog značaja.

Poziv i igranje za reprezentaciju je za mene kao tinejdžerku velika stvar i motiv da radim još više, to je privilegija i veliki izazov. Sve je bilo odlično, cure su me iznenadile, jako su pozitivne, dobro su me prihvatile i veoma se radujem što sam bila dio reprezentacije, dio jedne lijepe sportske priče. Do sada se u životu nisam susrela sa ovim načinom rada. Puna sam utisaka, sve je bilo vrhunski.
Velika je čast za mene biti tu jer je to ustvari i bio moj san. Jako sam sretna, ispunila se moja velika želja, kao uostalom i želja svakog mladog sportaša koji sanja da igra za tim svoje zemlje. Upoznala sam mnogo novih drugarica, odlično smo se slagale, zajedničko nam je to što sve volimo rukomet. Treninzi su također bili zanimljivi, ali su na neki način zahtjevniji od onih što radimo u klubu. Sve izgleda lijepo i organizirano, radi se dobro i disciplinovano.

Mogu reći da sam se trudila i da ću se truditi da opravdam pozive selektorice i ukazano povjerenje.

Dres reprezentacije treba da bude svakome svetinja, treba da se ostavlja krv i znoj na terenu jer neopisiv je osjećaj obući dres državnog tima, izaći na teren i staviti ruku na srce. Slušale smo himnu, gledajući u našu zastavu. Još uvijek u sebi nosim te divne slike i emocije koje je teško riječima opisati.
I na kraju poručila bih svima da treba vjerovati u sebe i ozbiljno pristupiti svim obavezama jer rezultat na kraju uvijek dođe.

 

 

Visoko.co.ba/Gimnazija “Visoko”

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.