Naslovnica Sport Ostali sportovi Larisa Cerić ...

Larisa Cerić najbolji sportista BiH u izboru OK BiH

38

U Olimpijskom muzeju BiH je održana manifestajcija “Izbor sportiste godine” u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Svečanoj dodjeli nagrada prisustvovao je veliki broj sportista i sportskih radnika iz naše države, a nagradu za sportistu godine dobila je naša sjajna džudistkinja Larisa Cerić.

Larisa Cerić je apsolutno zasluženo došla do ovog priznanja s obzirom da je u 2018. godini osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u Bakuu i srebrno na Evropskom prvenstvu. Kada su najbolji sportisti u seniorskoj kategoriji u pitanju, nagrade su pripale karatisti Ivanu Klepiću i atletičaru (bacanje kugle) Mesudu Pezeru. Najbolja sportistkinja u seniorskoj kategoriji je također Larisa Cerić kojoj je večeras, kako smo već naveli, pripala i najprestižnija nagrada. Kada su juniori u pitanju najbolji je teakwondoista Nedžad Husić, dok su najbolje juniorke karatistkinja Emina Abdulić i plivačica Emina Pašukan.

Najbolja kadetkinja je taekwondoistica Džejla Makaš. Najboljim sportskim kolektivom u BiH u 2018. godini proglašen je ženski košarkaški klub RMU Banovići, dok je muška karate reprezentacija proglašena najboljom državnoj selekcijom. Nagradu za najboljeg trenera dobio je Branislav Crnogorac za svoj rad u džudu, a Esad Omerhodžić (odbojka) je dobio priznanje za dugogodišnji doprinos razvoju sporta. Specijalne nagrade za procociju sporta dobili su Mirza Teletović, te posthumno Marijan Beneš. Ambasadorima sporta proglašeni su Jusuf Nurkić i Dušan Bajević.

(sportsport.ba)

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.