Naslovnica ZDK Lažni pozivi ...

Lažni pozivi u ime ZZO ZDK

107

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona želi upoznati javnost da smo obaviješteni od naših osiguranika o upućenim pozivima navodno iz Zavoda o preporukama za liječenje. Naime, neimenovane osobe pozivaju naše osiguranike te im nude zdravstvene usluge, a predstavljaju se u ime i po preporuci Zavoda zdravstvenog osiguranja.

S tim u vezi, Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona naglašava da nema nikakve veze s upućenim pozivima, niti bilo kakvu komunikaciju putem mobitela, kao ni preporukama za liječenje. Sve što uposlenici Zavoda rade je službeno i strogo po propisima i uvažavajući tajnost ličnih podataka, kao I propisanoj proceduri.
Brojevi telefona Zavoda zdravstvenog osiguranja su javni i nalaze se na zvaničnoj web stranici Zavoda: http://www.zzozedo.ba/.

Stoga, pozivi s neidentifikovanih brojeva mobitela i korištenje imena Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona je čista zloupotreba i prevara. Radi se o pozivima početnog broja 064… u konkretnom slučaju broj je: 064 4018560. Molimo vas za oprez i prijavu ovih slučajeva.
Osim Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, pozivi su upućeni i u ime Doma zdravlja Zenica, koji su također negirali bilo kakvu vezu s lažnim pozivima.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.