Naslovnica Preporuka Muzika Legenda soul ...

Legenda soul muzike Seal predstavlja novi album “Standards”

47
Čuveni engleski muzičar je objavio dugo očekivani album – kombinaciju njegovog unikatnog vokala sa džez i sving klasicima. Sa novog izdanja su prethodno objavljene pjesme “Luck Be A Lady”, “It Was A Very Good Year”, “I’ve Got You Under My Skin”, “Anyone Who Knows What Love Is” i “Autumn Leaves”.

Na novom albumu su mu se pridružili, između ostalih, pijanista Randy Waldman (Frank Sinatra, Paul Anka), basista Chuck Berghofer (Ella Fitzgerald, Ray Charles) i bubnjar Greg Fields (Quincy Jones, Stevie Wonder).

Aranžman i produkciju albuma “Standards” su oblikovali britanski producent Nick Patrick, cijenjeni aranžer Chris Walden i legendarni Don Murray. Izdanje je snimano u United Studios koji su osnovali Bing Crosby i Frank Sinatra, kao i u slavnom Capitol Records studiju u Los Angelesu, gdje su Frank Sinatra, Nat King Cole i drugi stvorili neke od najčuvenijih pjesama tog perioda.

Tokom tridesetogodišnje karijere, Seal je prodao više od 30 miliona albuma i osvojio nekolicinu Grammy, Brit i Ivor Novello nagrada, a o novom izdanju kaže: “Ovo je album koji sam oduvijek želio da snimim. Odrastao sam slušajući tu muziku, tako da je ovo ostvarenje snova. Bila je istinska čast sarađivati sa ljudima koji su svirali sa mojim omiljenim muzičarima i snimati na mjestu gdje je ta čarolija prvi put nastala”.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.