Legendarni Zlatko Saračević je igrao u revijalnoj utakmici na otvorenju KSC Mladost 1986. godine

301

Legendarni rukometaš i trener Zlatko Saračević koji je jučer umro nakon što mu je pozlilo dijelom je i visočke istorije. Tog 28.11.1986. najviše je doprinio spektaklu na otvorenju našeg KSC Mladost u Visokom. U utakmici između Vitexa i Borca bilo je nerijšeno sa dva cepelina završna na obje strane. To je bio gest Visočana jer su Banjalučani otvorili svoj ”Borik” rukometnom utakmicom istih rivala.

MARKETING
Interesantno je i da je Saračević bio dobar prijatelj sa Zdenkom Antovićem sa kojim je zajedno bio i u vojsci 1980/81. u Vinkovcima.

KSC ”Mladost” je predat na korištenje u proljeće 1986.godine. Inače ”kum” imenu Sportskog centra ”Mladost” je dugogodišnji predsjednik Upravnog odbora visočkih rukometaša, privrednik, Murat Hanjalić.

Odbor za izgradnju KSC "Mladost" / Foto: Zoran Beatović
Odbor za izgradnju KSC “Mladost” / Foto: Zoran Beatović

Murat se zalago za ovaj naziv zbog tradicije imena ”Mladost” kroz razvoj srednjoškolskog, a posebno rukometnog sporta, odnosno Društva pod tim imenom, a koje je osnovano 19.2.1954. Njemu je, ime dao prof. Ferid Semić, vezano za zagrebačku ”Mladost” gdje je ovaj svojevremeno studirao.

Zlatko Saračević je rođen u Banja Luci 5. jula 1961. godine, a u RK Borac je počeo i igračku karijeru i već se tamo istaknuo kao jedan od najboljih igrača Jugoslavije 80-ih godina 20. stoljeća.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.