Naslovnica Lokalne Teme Politika Lejla Imamovi...

Lejla Imamović Jamaković (DF): Zbog poluzatvorenih listi nisam osvojila mandat iako sam treća po broju glasova, a DF je dobio tri mandata

885

Lejla Imamović Jamaković (DF) visočka predstavnica u Skupštini ZDK i Domu naroda u protekle četiri godine putem svog Facebook profila obratila se prijateljima, glasačima i simpatizerima Demokratske Fronte. Lejla je Visočanka koju je direktno oštetio novi izborni zakon prema kojem više ne pobjeđuju i mandate ne osvajaju najbolji, nego oni koje stranke favoriziraju.

Dragi prijatelji,
obavještavam vas da nisam osvojila mandat u Skupštini kantona. Iako će Demokratska fronta imati 3 mandata u kantonalnoj skupštini, i iako sam 3. po broju ostvarenih glasova na 98,03 prebrojanih, ipak ne ostvarujem mandat.

20-postotni unutarstranački cenzus prvi put prisutan na Općim izborima u BiH, tj. sistem poluzatvorenih listi, dovodi do malo drugačijeg rezultata u odnosu na volju građana. Hvala svima na povjerenju i podršci, posebno hvala mojoj porodici, kolegama u OO DF Visoko i velikom broju mojih glasača, koji su me izglasali sa 11. pozicije na 3.mjesto. Iskrene čestitke svim kolegama koji su ostvarili mandate.

Hvala Vam.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.