Ljudskost u doba koronavirusa: Pekara Visoko besplatno dijeli hljeb građanima koji ga sebi ne mogu priuštiti

2475
Pekara Visoko

Vrijeme dok u svijetu vlada jedna od najvećih pandemija u historiji, prouzrokovana pojavom koronavirusa, donijelo je krizu u brojne segmente našeg svakodnevnog života. Poskupljenje i privremena nestašica životno važnih namirnica, posebno brašna, zabrinula je mnoge građane, a kolaps privrede i najava da će hiljade radnika ostati bez posla donijela je i druge brige – kako svojoj porodici obezbijediti hranu.

MARKETING

Ipak, kao i u svim teškim vremenima, uvijek se pokaže humanost dobrih i uzoritih ljudi, koji se na svaki način solidarišu i pomažu onima koje je pogodila kriza, a sjajan primjer stiže i iz našeg grada.

Naime, pekara “Visoko” u našem gradu odlučila je, u ovim teškim momentima za mnoge, svakog dana dijeliti besplatno hljeb onim građanima koji sebi to ne mogu da priušte.

“Naša pekara Visoko odlučila je dijeliti hljeb svim građanima koji ga sebi ne mogu priuštiti u trenutnoj situaciji kojoj svi svjedočimo, a koja je uzrokovana pojavom virusa Covid-19. To je naš način da pomognemo sugrađanima koji su u potrebi”, istaknuli su za Visoko.co.ba iz pekare Visoko.

Dodali su i kako će ova akcija trajati od utorka, 31. marta do petka, 10. aprila, te da svi oni kojima je ovakav vid pomoći potreban mogu doći po svoj hljeb u pekaru Visoko, od 9 do 15 sati.

Ova inicijativa vlasnika pekare vraća nadu u to da ćemo svi zajedno, zahvaljujući solidarnosti i međusobnoj pomoći, uspjeti prevazići sva iskušenja koja nam ovih dana stižu. Brojne akcije pomoći građanima u potrebi, među kojima je i ova, primjer su da ljudskost prevazilazi sve teškoće i da nas, u svakom slučaju, čekaju bolja vremena.

Za kraj, u ovim trenucima svi moramo pokazati svoju solidarnost. Poštujte naredbe i savjete stručnih osoba u vremenu kada je prevencija najbolji mogući lijek u borbi protiv koronavirusa. Ne zaboravite, ostanite kući i ne izlazite osim u slučajevima prijeke potrebe.

I svakako, sve informacije u vezi sa koronavirusom na našem portalu potražite na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara