Naslovnica Preporuka Muzika “Lucky You”, ...

“Lucky You”, jer je Eminem izbacio novi singl!

46

Iznenadni album “Kamikaze” bio je pun pogodak za Eminema, iako kritičari i dalje ne mogu postići konsenzus o njegovom kvalitetu.

Sa druge strane, publika je više na stavu da je ovo jedno od njegovih boljih izdanja od ulaska u novi milenijum. No, čini se da publika voli Eminema bez obzira na kvalitet koji izbacuje.

Uprkos tome što je “Kamikaze” izašao bez ikakve prethodne najave, brzo je stigao do vrha top-lista, a u Velikoj Britaniji oborio i jedan ozbiljan rekord. Naime, ovo je deveti Eminemov album zaredom koji je stigao do mjesta broj jedan u ovoj državi prema količini prodatih i strimovanih primjeraka, što je najduži niz svih vremena. Njime je reper iz Detroita iza sebe ostavio Led Zeppelin ABBA-u, dva legendarna benda koji su imali po osam prvoplasiranih albuma u nizu.

Popularnosti “Kamikaze” je možda doprinjela i salva prozivki koje je Maršal Meders (Marshall Mathers) provukao kroz nove stihove, kao i reakcija na njih.

Sada ih možemo očekivati još, jer je za novi singl Eminem odabrao “Lucky You”, stvar u kojoj posebno proziva trepere i mumble repere. Kao so na ranu, snimljen je spot u kojem masa sačinjena od niza bezličnih likova ponavlja svaki pokret koji Eminem i njegova podrška Joyner Lucas načine.

Nek se šamaranje nastavi!

Naslovna fotografija: printscreen

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.