Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Magistar koje...

Magistar kojeg je “stručna” Općinska komisija rangirala na zadnje mjesto za Upravni odbor JU “Muzej” Visoko radio korekturu Pravopisa bosanskog jezika

2554
Magistar Mehmed Kardaš iz Visokog zajedno sa Halidom Bulićem i Samijom Halilović radio je korekturu novog izdanja Pravopisa bosanskog jezika autora Senahida Halilovića, a čija promocija je upriličena sinoć u Sarajevu. Velika je ovo i svakako značajna stvar za Visoko. Kapitalno je ovo djelo u vremenu kada mnogi negiraju državu BiH i bosanski jezik, a sam Halilović je naglasio da danas sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je pravopisna norma bosanskog jezika prilično stabilizirana, te je u tom smislu prvo izdanje već bilo zastarjelo.

Međutim šta je ovdje tragikomično, žalosno, tužno i jadno, a što je slika i prilika današnjeg nepismenog Visokog.

Mehmed Kardaš i sam autor nekoliko značajnih knjiga prije nekoliko mjeseci prijavio se na konkurs za člana Upravnog odbora JU “Muzej” Visoko. Naravno, nije primljen, jer su svi konkursi u Visokom u javnom sektoru naštimani. Međutim o političkoj, moralnoj i svakoj drugoj nepismenosti aktuelnog Visokog govori podatak da je magistar Kardaš, čovjek kojem je data značajna uloga u još značajnijem projektu i knjizi kakva je Pravopis bosanskog jezika, od strane “stručne” Općinske komisije rangiran na POSLJEDNJE mjesto!? Iznad njega su kandidati sa osnovnim i kupljenim srednjim školama.
I tu nije kraj.

Mehmed Kardaš je kokurisao na mjestu u Upravnom odboru JU “Muzej” Visoko, ali su se nosioci izvršne vlasti u Visokom potrudili da ga dodatno pokušaju poniziti tako što su ga rangirali na zadnje mjesto u još četiri javne ustanove za koje nije ni konkurisao.

Uzgred, mr.Mehmed Kardaš je bio i moderator na sinoćnjoj promociji ovog značajnog djela, a u najskorije vrijeme ovaj Visočanin, očito nepoželjan u svom gradu, postat će i docent doktor.
U prilogu pogledajte kako u Visokom na “pošteno” provedenim konkursima na osnovu mišljenja “stručnih Komisija” prolaze magistri i budući docenti doktori sa sarajevskih fakulteta.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.