Naslovnica ZDK Kultura Maglaj: Halid...

Maglaj: Halid Bešlić i Zabranjeno pušenje specijalni gosti 47. Festivala Studentsko ljeto

134

Završne, festivalske večeri 47. Internacionalne kulturne manifestacije “Studentsko ljeto” bit će održane u petak, 31. augusta i u subotu, 1. septembra u Sportskoj dvorani u Maglaju.

Kako saznaje portal Zdici.info od Organizacionog odbora, specijalni gosti ovogodišnjeg Festivala su legenda narodne muzike Halid Bešlić i Zabranjeno pušenje, jedna od najpopularnijih bh. rock grupa.

Manifestacija “Studentsko ljeto” će tokom cijelog ljeta ponuditi publici od najmlađih do najstarijih različite sadržaje i goste.

Podsjećamo, “Studentsko ljeto” je festival koji je prvi put održan 1964. godine, a prema ideji tadašnjih maglajskih studenata i ostale omladine koja jeodlučila da maglajska ljeta pretvoriu festivale sunca, sporta, ljubavi i pjesme. Susreti tadašnjih pjevača amatera iz Tešnja, Doboja i Maglaja preporodili su grad i zahvaljujući mladalačkom entuzijazmu studenti iz cijele tadašnje Jugoslavije dolazili su godinama u Maglaj i tu počinjali svoje prve muzičke korake.

Na istoj pozornici ukrštavala su se vremena, ljudi i događaji. Mnogi učesnici “Studentskog ljeta” danas su veliki muzički stvaraoci sa zapaženom karijerom, kao što su: Severina, Lepa Brena, Željko Samardžić, Đulijano, Asim Brkan, Omer Livnjak, Hasiba Agić, Goran Gerin, Šerif Konjević, Alma Čardžić, Dobrivoje Topalović, Daniel, Slađana Milošević i drugi.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zdici.info

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.