Maglajska policija kod lica D.S. pronašla opojnu drogu

246

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenogposjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnihsredstava, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode uvezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službeniciPolicijske stanice Maglaj su dana 28.08.2021. godine, u 01,10 sati, u ulici 1. mart, u Maglaju, izvršili legitimisanje i pregled lica D.S., rođenog 2001. godine, iz Maglaja, kojom prilikom su kod istog pronašli biljnu i praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Tačnije, izvršenim pregledom pronađeno je i oduzeto sljedeće:

40 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamini (speed), upakovane u 16 pojedinačnih sadržaja i pripremljene za daljnju prodaju,  
140 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, upakovane u 18 pojedinačnih sadržaja i pripremljene za daljnju prodaju,  
60 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno.

Pronađena materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja. Nakon izvršenog pregleda lice D.S. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske staniceMaglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih drogaiz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.