Naslovnica BiH Mali Ajnur Mu...

  Mali Ajnur Mujić boluje od teškog oblika tumora i treba pomoć

  129

  Ajnur Mujić je jedan mali predivni dječak koji već dvije godine vodi svoju bitku za život. Ne možete ni zamisliti koliko je to milo i hrabro dijete… On je već u uzrastu od 15 mjeseci obolio od teškog oblika tumora Neuroblastoma gr IV. HR (teška forma – visoki rizik). Nakon višemjesečnih hemoterapija i operacija, obavljena mu je transplantacija prošle godine u decembru.

  Bio je zdrav i bolest se totalno povukla, sve nekako do proljeća, kada se okrutna bolest vratila, ali ovaj put u puno težem obliku i on je ubrzo morao biti upućen na dalje liječenje u Tursku. Dok se liječio tamo, jedno vrijeme terapije su dale pozitivan odgovor i on se, hvala Bogu, fino osjećao. Počeo se oporavljati i sve je bilo super dok nisu urađene kontrolne pretrage koje su dale poražavajuće rezultate. Došlo je do strašnog pogoršanja i njegov je život sada doveden u pitanje. Tumori su se proširili po cijelom tijelu i preostaje mu još jedan jedini mogući modalitet liječenja, a to je posebna Car (NK) terapija koja uključuje 2-3 ciklusa hemoterapija, eventualni operativni zahvat, te tu najnoviju gensku terapiju i, akobogda, transplantaciju. Roditelji, nažalost, nisu u mogućnosti platiti iznos za koji su dobili predračun – a ko bi imao pogotovo nakon 2 godine boravka po bolnicama?!

  Zato molimo sve ljude dobrog srca da se odazovu i pomognu da još jedna majka i otac imaju radost svog života, da osjete jos dugo dugo dječije ručice oko vrata, da slušaju dječije korake i da se maze sa svojim djetetom i tako uživaju u njegovom odrastanju. A ovako, oni sada samo mole Boga da ga poživi, da im pomognemo i da ga spase boli. Da ne čuju nikad više njegov bolni vapaj kako ih moli da mu pomognu i da ga spase… I tako svaki dan…

  Eee, ljudi moji, ne doživio niko istu sudbinu… Zato makar mi koji ovo čitamo možemo mnogo. Ovaj predračun sa cifrom od oko 150.000 eura jeste ogroman novac, ali ja vjerujem da mi to možemo. Možemo li? Cijela Gračanica se digla i svi su se uključili da pomognu malom dječaku.

   

   

   

  Visoko.co.ba/Federalna.ba/6yka.com

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.