Manchester City izgubio skoro 200 miliona dolara

52

Engleski nogometni premierligaš Manchester City izgubio je u protekloj sezoni čak 175 miliona dolara zbog epidemije koronavirusa, objavio je klub sa stadiona Etihad.

MARKETING

Prihodi kluba pali su za 11 posto i iznosili su 660 miliona dolara.

Gubici su rezultat smanjenja broja utakmica i prihoda od tv prava, ulaznica i suvernira, kao i povrata sezonskih ulaznica.

“Izolirani računi za 2019-20 nisu najbolji prikaz stvarnosti sezone”, rekao je izvršni direktor Ferran Soriano.

“Bolja finansijska slika o vremenu epidemije koranavirusa pružit će se na kraju ove sezone. Kada se dvije sezone kombiniraju i normaliziraju,” dodao je.

Zanimljivo, Chelsea je u posljednjoj finansijskoj godini zabilježio dobit od 44 miliona dolara, dok je Arsenal prijavio gubitak od 65 miliona dolara.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.