Manje vjernika u Bajrakli džamiji zbog koronavirusa

161

Bajram-namaz klanjan je jutros u Bajrakli džamiji u Beogradu, a ono što je različito u odnosu na prethodne godine što ovoga puta zbog pandemije koronavirusa nije mogao da prisustvuje veliki broj vernika.

MARKETING

Klanjanjem bajram-namaza je počeo jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban bajram, a nekoliko vjernika bilo je unutar džamije tokom namaza.

Prethodnih godina, u ovoj džamiji u glavnom gradu Srbije uobičajeno se mogao vidjeti veliki broj vjernika, kako u samoj džamiji, tako i u dvorištu zgrade.

Ove godine, zbog koronavirusa, ta masovnost je isključena, svi prisutni su morali da nose zaštitne maske, a poštovana je i mjera fizičke distance među ljudima.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović u bajramskoj poslanici prethodno je izrazio nadu da će biti bolje, te da valja ustrajati u činjenju dobra.

“Svim muslimanima čestitam bajram, Bajram Šerif Mubarek Olsun, moleći Boga za dobro zdravlje, za uspjeh, da podari snagu našim ljekarima, da spusti svoju milost mudrih na sve porodice koje su nažalost suočene sa gubitkom života svojih najmilijih i da im Bog podari mir i strpljenje. Nadam se, a uvijek se treba nadati to je drugo ime za vjeru, da će biti bolje, da valja ustrajati u činjenju dobra i uvijek treba računati dobro koje drugom činimo”, poručio je on.

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara