Marine Le Pen: EU je mrtva, ali to još uvijek ne zna

195

Liderka francuskog ultradesničarskog Nacionalnog fronta Marine Le Pen smatra kako je “Evropska unija mrtva, ali da toga još uvijek nije svjesna”.

MARKETING

“EU je mrtva, ali to još uvijek ne zna. Zabilježila je neuspjeh u svakom pogledu. S ekonomskog aspekta, rast je izrazito spor. S društvenog, nezaposlenost i siromaštvo su vrlo visoki. S aspekta sigurnosti, EU ne može zaštititi svoje granice niti nas same od terorizma”, izjavila je Le Pen za list “Bild am Sonntag”.

Le Pen je govorila i o budućnosti Francuske u EU.

“Tražit ćemo od EU naš suverenitet o pitanjima koja čine granica, novac, ekonomija i pravo. Ukoliko EU to prihvati, onda će biti formirana Evropa koju čini narod, a ukoliko odbije, onda ću pojasniti Francuzima da moramo napustiti EU i tražiti glasanje”, istakla je Le Pen.

visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.