Naslovnica ZDK Kultura Martina Mlina...

Martina Mlinarević Sopta, Van Gogh, sevdalinke i mnogo kulturnih i zabavnih dešavanja na 16. “Žepačkom ljetu 2016.”

310

Manifestacija “Žepačko ljeto” je prva i do sada jedina koja okuplja i zastupa interese svih stanovnika ove općine, ali i cijele BiH , bez obzira na starosnu, nacionalnu ili intelektualnu razliku.

Svojim sadržajem “Žepačko ljeto” je prostor gdje su mnoga udruženja i pojedinci našli prostor za prezentaciju svojih umijeća i sposobnosti. Brojne izložbe slika, promocije knjiga, koncerti, zabave, okrugli stolovi, pa i sportske manifestacije dio su ovog projekta. 

U projektu “Žepačko ljeto” je uključeno više od hiljadu sudionika od kojih je dobar dio iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske i dr. što daje ovoj manifestaciji međunarodni ugled već petnaestu godinu .

Cilj ove kulturne manifestacije je sugrađanima, ali i šire, prije svega okolnim općinama Maglaj, Zavidovići, Teslić i Tešanj pružiti niz kvalitetnih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Kroz ovakve i slične projekte žele mladima pružiti priliku za uključivanje u kulturu, ne samo kao redovne i zainteresirane publike, već i kao proizvođača i sukreatora kulturnih aktivnosti, te ih potaknuti na izražavanje vlastite kreativnosti čime će razvijati svoju osobnost i osjećaj pripadnosti zajednici.

Ustrajan i predan rad na polju kuturnih događaja koji povezuju sve građane Bosne i Hercegovine je moguć, to dokazuju već petnaest godina.

 

Manifestacija Žepačko ljeto 2016 traje nekoliko dana, a počet će 01.06.2016 promocijom knjige “Neprocjenjivo” Martine Mlinarević Sopta.

16. godišnjica donosi nam i zanimljive novitete.

“Žepačko ljeto 2016.” se sastoji od sljedećih kulturnih događanja:

– 01.06.2016. Promocija knjige “Neprocjenjivo” – Martina Mlinarević Sopta

– 02.06.2016. “Sevdah se vraća u grad” Vol. 3 – večer sevdalinki u Žepču

– 04.06.2016. 16. Međunarodni rock festival – Koncert banda “Van Gogh”

– 07.06.2016. Otvorenje izložbe “Primjenjena umjetnost Kristine Ćavar”

– 12.06.2016. “Žepački Pleter”- večer izvorne muzike 

Generalni pokrovitelj manifestacije je Načelnik općine Žepče Mato Zovko.

Pokrovitelji su i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, Ministarstvo kulture i sporta FBiH i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.