Mehmedović: Bio sam izložen oštrim napadima poltrona i botova, kojima se okružuje rukovodstvo SDA

881

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine, iznio je brojne kritike na poteze SDA. Gostujući u Danu uživo N1 televizije, Mehmedović je komentarisao Programsku deklaraciju SDA, kazavši da se po njegovom ličnom mišljenju, ona se nije trebala naći na Kongresu u takvom obliku.

MARKETING

“To je trebalo da bude pod potpuno drugačijim nazivom, da je to starteški pravac djelovanja politike SDA, a da u kongresnoj deklaraciji, to bi bio politički dokument koji definiše političke ciljeve koji će se realizirati u naredne četiri godine. A da se na sljedećem Kongresu podvuče linija i kaže šta se realiziralo, a šta nije”, kazao je i dodao:

“Ali vjerovatno se isticanjem u prvi plan Republike Bosne i Hercegovine željelo dodatno iskomplicirati stanje unutar BiH.”

Mehmedović kaže da se o tome nije moglo govoriti na Kongresu, jer na njemu vlada jedna svečana atmosfera.

Na pitanje Zvonka Komšića vlada li u SDA idolopoklonstvo i poltronstvo, Mehmedović je odgovorio:

“Ne može se reći da postoji jedan visok nivo demokratskog ambijenta unutar SDA. Kao što znate, na prošlom Kongresu ja sam bio jedan protivkandidat, čisto da sačuvam obraz i demokratski dignitet SDA, nakon toga sam bio izložen vrlo oštrim napadima tih poltrona i botova, kojima se okružuje rukovodstvo stranke”.

Mehmedović je pojasnio zašto se nije opet kandidirao:

“Što bi ja uvijek bio žrtva te demokratije unutar SDA”.

Tvrdi da SDA i druge političke stranke sve više liče na “poluprivatne stranke jednog lica.”

“Niko od tih lidera ne voli da mu se sučeli bilo kakvo drugačije mišljenje, Nažalost, mi živimo u jednom takvom ambijentu”, kazao je.

 

Visoko.co.ba/Oslobodjenje.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.