Naslovnica BiH Mehmedović: B...

  Mehmedović: Bio sam izložen oštrim napadima poltrona i botova, kojima se okružuje rukovodstvo SDA

  625

  Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine, iznio je brojne kritike na poteze SDA. Gostujući u Danu uživo N1 televizije, Mehmedović je komentarisao Programsku deklaraciju SDA, kazavši da se po njegovom ličnom mišljenju, ona se nije trebala naći na Kongresu u takvom obliku.

  “To je trebalo da bude pod potpuno drugačijim nazivom, da je to starteški pravac djelovanja politike SDA, a da u kongresnoj deklaraciji, to bi bio politički dokument koji definiše političke ciljeve koji će se realizirati u naredne četiri godine. A da se na sljedećem Kongresu podvuče linija i kaže šta se realiziralo, a šta nije”, kazao je i dodao:

  “Ali vjerovatno se isticanjem u prvi plan Republike Bosne i Hercegovine željelo dodatno iskomplicirati stanje unutar BiH.”

  Mehmedović kaže da se o tome nije moglo govoriti na Kongresu, jer na njemu vlada jedna svečana atmosfera.

  Na pitanje Zvonka Komšića vlada li u SDA idolopoklonstvo i poltronstvo, Mehmedović je odgovorio:

  “Ne može se reći da postoji jedan visok nivo demokratskog ambijenta unutar SDA. Kao što znate, na prošlom Kongresu ja sam bio jedan protivkandidat, čisto da sačuvam obraz i demokratski dignitet SDA, nakon toga sam bio izložen vrlo oštrim napadima tih poltrona i botova, kojima se okružuje rukovodstvo stranke”.

  Mehmedović je pojasnio zašto se nije opet kandidirao:

  “Što bi ja uvijek bio žrtva te demokratije unutar SDA”.

  Tvrdi da SDA i druge političke stranke sve više liče na “poluprivatne stranke jednog lica.”

  “Niko od tih lidera ne voli da mu se sučeli bilo kakvo drugačije mišljenje, Nažalost, mi živimo u jednom takvom ambijentu”, kazao je.

   

  Visoko.co.ba/Oslobodjenje.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.