Mersad Salkić: Tradicija je naše bogatstvo

482

Grad Visoko, donedavno općina Visoko, od davnina je poznat po gostoprimstvu, tradiciji i čestitosti njegovih stanovnika. Vedra čehra i topla riječ oduvijek su krasile vrijedne ljude ovog kraja.

MARKETING

Nadaleko smo bili prepoznatljivi po mnogim manufakturnim proizvodima i izumima od kojih su neki već pali u zaborav, ne samo razvojem tehnologije, nego i ne postojanjem tržišta za iste.

Iskoristimo tehnološki razvoj i olakšice koje nam pruža, ali ne bacajmo u zaborav i prošlost tradiciju i tradicionalne zanate. Tradicija je naše bogatstvo. Visočka okolina je inspirativni ambijent u kome spoj prirode i ljudskih djela nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Vratimo duh starim zanatima i obezbijedimo im mjesto koje zaslužuju. Oživimo naše trgovine, pa kad prolazimo čaršijom da se ponovo začuje žamor veselih trgovaca…

Video o tradiciji našeg grada možete pogledati na ovom linku.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.