Naslovnica BiH Mešalić: SDA,...

  Mešalić: SDA, HDZ i SBB će danas ponovo slagati borce

  32
  “Ono što su tražili to sam i dostavio. Uradio sam to za njih bez politiziranja, bez ikakvih uvjetovanja, na njihov zahtjev. Tri su zahtjeva opravdana i jasna. Danas je sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i kao što sam tvrdio i ranije stojim pri stavu, ova vlast niti će riješiti problem, niti je za to zainteresirana. Vrijeme se kupuje lažima i prevarama, onako kako smo i navikli”, naveo je Mešalić.

  Kako kaže, nakon četri godine čekanja u mandatu, danas nude zakon o pravima boraca bez rokova primjene u vezi s osnovnim zahtjevom – registrom, bez rješavanja tri osnovna zahtjeva.

  “Diskriminatoran po više osnova, jer kod nas drugačije ne može, nagrađuje lažne borce tj. stranačku glasačku mašineriju SDA i HDZ-a umjesto pravih boraca. Iskustvo mi govori da će većini zastupnika biti bitnije šta će njihova stranka reći i kakav stav će zauzeti, a ne, šta njima kao pojedincima govore srce i razum tj. šta je pravedno i dobro za građane i državu pa makar bilo i malo bolno za političku stranku”, ističe Mešalić.

  Dodaje da toga kod nas jednostavno nema, odnosno da pojedinačna odgovornost ne postoji, jer što imaš više afera i optužnica, što si bahatiji i nepristupačniji, to si veća politička faca.

  “Vjerovali ili ne, paradoksalno, u parlamentu bez afera nisi i ne važiš za nekog ozbiljnijeg političkog igrača. Neka hvala, daleko im kuća. I danas će, kao finalni čin mandata, nakon Zakona o PIO/MIO i prevare penzionera, nakon prevare radnika i Zakona o radu, nakon prevare Sindikata doktora medicine, nakon prevare u vezi s akcizama i stotina drugih prevara pokušati prevariti i one koji su ih branili. I reći će ta vlast s lažnom zabrinutošću, a režimski mediji će prenijeti do slova razne spinove tipa, pa bolje da postoji zakon nego da ga nema, šta ovi borci hoće, mi para nemamo, a oni hoće pare i tako dalje. Naravno, sve će biti laž, ali će time kupiti vrijeme i mobilisat će sve one koji su im dušu prodali za mrvice te će probati razjediniti branioce od branitelja, a sve njih od naroda”, rekao je Mešalić.

  Istakao je da će SDA reći i slagati: “Mi smo ti koji su branili BiH, ali ministar finansija je iz HDZ-a i to nam je problem”, HDZ će reći: “Mi nemamo veze s tim, ministar je iz SDA”, a SBB će reći: “Mi imamo ministre na svim nivoima, ali mi nismo vlast”.

  “I proći će još jedna sjednica u lažima i podvalama. Jer treba preuzeti odgovornost, nije to podjela nekih preduzeća, upravnih odbora, agencija, ministarstava, telekoma, elektroprivreda, novca i budžeta gdje SDA i HDZ djeluju kao braća rođena”, zaključio je Mešalić.

  Visoko.co.ba/Klix.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.