Dugoočekivani album benda „Metallica“ je stigao, a obožavaoce širom svijeta obradovaće i nova numera “ManUNkind”, za koju su članovi popularnog sastava snimili spot.

MARKETING

Spot za ManUNkind režirao je Jonas Åkerlund, a u njemu se pojavljuju Rory Culkin, Jack Kilmer i Sky Ferreira iz Jonasovog predstojećeg filma Lords of Chaos. Spot za ManUNkind prvi je uvid u likove iz tog filmskog ostvarenja.

Lords of Chaos, film zasnovan na istoimenoj knjizi, ispričaće priču o „Mayhemu”, kontroverznom norveškom bendu. „Metallica“ je i ranije sarađivala sa Åkerlundom, koji je režirao njihove spotove za Turn the Page i Whiskey in the Jar.

Čuveni heavy metal bend Metallica donio je vrlo zanimljivu marketinšku odluku – svoj najnoviji albim objavio je na Youtubeu. Nazvan Hardwired… To Self Destruct, novi album objavljen je na Spotifyju, kao i Youtubeu u vidu 13 muzičkih video klipova. Na ovakav potez bend se najverovatnije odlučio jer je znao da će novi muzički sadržaj svakako završiti na internetu, piše billboard.com.

Ovo je prvi album Metallice nakon poslednjeg studijskog albuma iz 2008. godine, koji nosi naziv Death Magnetic. Oba albuma producirao je Greg Fidelman. Metallicu su formirali frontmen James Hetfield i bubnjar Lars Ulrich davne 1981. godine, a bend je u međuvremenu postao jedan od najuticajnijih heavy metal bendova svih vremena. Smatra se djelom “velike četvorke” treš metala, koju čine još i Slayer, Antrax i Megadeath.

visoko.co.ba/agencije

Komentari

komentara