Mikrokreditno društvo Mikrofin svečano otvorilo novu poslovnicu u Zenici

1016

Mikrokreditno društvo Mikrofin danas je svečano otvorilo renoviranu, modernizovanu poslovnicu, prilagođenu korištenju savremene tehnologije, koja će Zeničanima omogućiti odobravanje kredita po savremenoj, ubrzanoj proceduri.

MARKETING

Mikrofin je danas promovisao i uputio na način podnošenja zahtjeva za kredit putem interneta. Odobravanje kredita za preduzetničku i poljoprivrednu djelatnost i ulaganje u zajednicu, socijalne projekte i mnogobrojne donacije, fokus su njihovog poslovanja.

Nastoje biti korak ispred svih u ovom domenu, a potvrđuje to i renoviranje ove poslovnice u kojoj će se našim sugrađanima moći za samo 20 minuta i predočenje samo tri dokumenta odobriti kredit.

“Ove godine smo uveli novi način rada i omogućili odobravanje kredita u ekspresnom roku uz samo tri dokumenta. Veliki broj klijenata je prepoznao ovu novu uslugu, koja u praksi znači da klijenti koji ispunjavaju uslove mogu dobiti novac čak i u roku od 20 minuta nakon dolaska u našu poslovnicu. Trenutno ovaj brzi kredit plasiramo po akcijskoj kamati, a akcija traje do kraja godine. Prostor smo osavremenili i prilagodili ovakvom načinu rada”, rekla je za Zenicainfo.ba Sanja Babić-Halilović, šef Filijale u Zenici.

Sanja Babić – Halilović

“Mlađa populacija je u potpunosti naviknuta na obavljanje poslova putem mobilnih telefona. Međutim, imamo i klijente koji bi rado dostavili zahtjev za kredit od kuće, bez dolaska u poslovnicu, ali ih zbunjuju online obrasci, te ih je potrebno uputiti kako to uraditi novom tehnologijom. Za njih smo pripremili internet-kutak, te im je naše osoblje na raspolaganju za objašnjenja svih stavki ili zajedničko ispunjenje, korak po korak, kroz cijeli zahtjev”, kaže Refik Smajlović, savjetnik za klijente MKD Mikrofin u Zenici.

Refik Smajlović

Da je apsolutni lider na bh. tržištu mikrofinansiranja potvrđuje podatak da bilježe više od dvije milijarde maraka plasirane kroz kredite za preduzetničku i poljoprivrednu djelatnost, te za potrebe stanovništva. Kompanija su koja godišnje izdvaja sredstva za više od 30 pojedinačnih donacija, između ostalih, osnovnim i srednjim školama, obdaništima, udruženjima za djecu s posebnim potrebama i drugim ustanovama usmjerenim zdravom razvoju najmlađih. Danas je uručena donacija u vidu laptopa za poboljšanje uslova rada i opremanje kabineta za inkluzivnu nastavu u zeničkoj Osnovnoj školi “Miroslav Krleža”.

 

Visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara