Milion KM za rekonstrukciju dionice Čajdraš – Lokvine

119
zdk.ba

Direktor Kantonalne direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković i direktor kompanije Almy Transport Zenica Jasmin Kalabić, u prisustvu premijera Miralema Galijaševića i vlasnika kompanije Besima Begića, potpisali su okvirni sporazum o rekonstrukciji dijela regionalne ceste Čajdraš – Ovnak na području grada Zenica.

MARKETING

Rekonstrukcija prve dionice od Čajdraša do Lokvina u dužini od dva kilometra koštat će milion KM, a sredstva su opredijeljena u budžetu za 2018.

Zeković je rekao da ukupna dužina ceste iznosi devet kilometara i planirali su da svake naredne godine osiguraju po milion KM sve dok u potpunosti ne završe rekonstrukciju puta koji je trenutno jedan od najopasnijih za odvijanje saobraćaja.

– Ovo je vrlo važna saobraćajnica koja povezuje Zenicu i Travnik i stoga je projekt vrlo značajan za ovaj dio ZDK – kazao je Zeković.

Na raskršću u Čajdrašu planirana je izgradnja kružne raskrsnice, što će omogućiti lakše i sigurnije odvijanje saobraćaja, posebno za teretna vozila, dok će sama cesta biti široka šest metara.

Kalabić je istakao da su spremni da uđu u realizaciju projekta čim završe pripremne radnje.

Galijašević izrazio je zadovoljstvo zbog postpisivanja ugovora i pored, kako je rekao, “opstrukcija od strane uprave Grada Zenica i njoj bliskih građevinskih firmi”.

Vlada ZDK je uspjela prevazići barijere, odlučna da na isti način realizuje rekonstrukciju puta Zenica-Bolnica-Babino, za koju je u ovogodišnjem Budžetu također opredijeljeno milion KM, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

Fena/visoko.co.ba

Komentari

komentara