Milion KM za zbrinjavanje medicinskog otpada u RS-u

154

Vlada Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, odobrila je, putem Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost miliona KM za realizaciju projekta “Zbrinjavanje medicinskog i infektivnog otpada u vrijeme pandemije COVID-19 u RS-u”.

MARKETING

“Rebalansom budžeta Fonda ta sredstva biće preusmjerena za zbrinjavanje medicinskog i infektivnog otpada u vrijeme pandemije COVID-19 za deset bolnica i pet republičkih karantina. Vlada RS odlučila se na taj potez kako bi bolnicama olakšala zbrinjavanje medicinskog i infektivnog otpada u vrijeme pandemije COVID-19, imajući u vidu da su u pojedinim ustanovama, u doba epidemije, ti troškovi i do dva puta veći, nego u normalnim uslovima rada. Odlukom Vlade obuhvaćeni su i republički karantini s obzirom da u svojim budžetima, nisu imali predviđena sredstva za te namjene”, navodi se u saopštenju iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Dodaje se da je Vlada RS spremna da putem Fonda, ukoliko bude potrebno, dodatno pomogne medicinske ustanove i republičke karantine kada je riječ o zbrinjavanju medicinskog i infektivnog otpada u vrijeme epidemije koronavirusa.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara