Naslovnica BiH Politika Milorad Dodik...

Milorad Dodik lobira protiv Rate Rajaka

57

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, boravio je jučer u Rudom. Razlog njegove posjete jeste podrška dijelu odbornika lokalne Skupštine koji su izglasali opoziv načelniku te opštine Rati Rajaku. Nedvosmisleno je danas poručio stanovnicima Rudog kako stranka na čijem je čelu želi drugog čovjeka na toj poziciji.

U pauzi između brojnih aktivnosti u Predsjedništvu BiH, Milorad Dodik našao je vremena da u Rudom podrži predstavnike lokalnog SNSD-a i njihove koalicione partnere u namjeri da pred održavanje referenduma ubijede građane da glasaju za opoziv aktuelnog načelnika.

Referendum o opozivu načelnika Opštine Rudo će se održati 23. decembra, a glasačka mjesta će biti otvorena od 7 do 19 sati. Prema podacima Optinske izborne komisije, pravo glasa ima 7 hiljada stanovnika ovog dijela BiH.

A stanovnike Rudog pokušavaju ubijediti kako Rajak radi protiv njihovih interesa jer je, navodno, odbio 300 hiljada maraka koje je Vlada RS-a ponudila ovoj lokalnoj zajednici za sanaciju lokalnih puteva. Zagovornici opoziva kažu kako je to samo jedan od više razloga zašto bi Rajak trebao otići.

“On se drznuo da odbije zahtjev odbornika da podnese izvještaj o radu”, kaže Velibor Ćirović, predsjednik Skupštine opštine Rudo (SNSD).

Ipak, čini se kako je najveći grijeh Rajaka to što nije iz SNSD-a. Dodik je i danas ponovio kako građani ne mogu očekivati pomoć Vlade ukoliko prvi čovjek Opštine nema , kako je rekao, vezu u Banjaluci. A tamo se zna ko je vlast .

“Bilo bi dobro da na referendumu narod glasa za drugog. Ja, evo, javno kažem da mi želimo sarađivati s drugim, a ne s njim. Njegovo političko djelovanje bilo je usmjereno na opstrukcije RS-a”, tvrdi Dodik.

 

 

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

 

 

 

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.