Ministar Alikadić sa uposlenicima Narodnog pozorišta

114

Nakon što je ublažavanje epidemioloških mjera omogućilo ponovno otvaranje kulturnih ustanova u Federaciji BiH, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić započeo je obilazak kantonalnih ustanova ove vrste, kako bi se na licu mjesta upoznao sa problemima kulturnih radnika.

MARKETING

Prošle sedmice u Kamernom teatru 55 ministar Alikadić se susreo sa direktorom Emirom Hadžihafizbegovićem, dok je danas posjetio Narodno pozorište, gdje je razgovarao s direktorom Izudinom Bajrovićem i uposlenicima ove ustanove.

Veoma je bitno imati informacije iz prve ruke. Danas sam od uposlenika Narodnog pozorišta imao priliku čuti mnogo toga o problematici sticanja radnog statusa u ustanovama kulture. Detaljno sam upoznat o finansijskim potrebama sarajevskih pozorišta. Čuo sam i brojne konstruktivne prijedloge. Neki dodatni problemi su izašli na vidjelo tokom pandemije. Mislim tu, prije svega, na neriješen radni status mladih ljudi. Ovo je sigurno problem kojem ćemo u narednom periodu morati posvetiti više pažnje. Sudeći po toku dosadašnjih sastanaka u kulturnim radnicima imat ću pouzdane partnere – rekao je Alikadić.

Kako najavljuju iz Ministarstva kulture i sporta KS, slične posjete kantonalnim kulturnim ustanovama planirane su i u narednom periodu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara