Ministar Arnel Isak posjetio zeničko Muftijstvo

140
Ministar Arnel Isak u posjeti zeničkom Muftijstvu

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak je jučer (četvrtak) posjetio Muftijstvo zeničko i susreo se sa muftijom zeničkim hfz.dr. Mevludin ef. Dizdarevićem koji ga je upoznao sa najbitnijim aktivnostima i projektima koje Muftijstvo realizira, te šta planira za naredni period.

MARKETING

U tom smislu posebno su razmatrani projekti koje bi Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK moglo podržati kroz transfere iz svoje nadležnosti. Posebna pažnja je posvećena modalitetima podrške realizaciji projekta uređenja putne infrastrukture , a u okviru priprema za ovogodišnju Vjersko-kulturnu manifestaciju ”Lastavica 2020” čija će se centralna svečanost održati 02. avgusta 2020. godine na platou Lastavice.

Ministarstvo na čijem sam čelu u svojoj nadležnosti ima resor zaštite okoline koji nastoji podržati sve projekte korisne za širu zajednicu, održivost bioraznolikosti posebnih geografskih područja kakav je planirani Park prirode Babino, te unaprijediti turističke potencijale posebno u oblasti seoskog i eko turizma“, kaže ministar Isak, koji je odmah nakon sastanka naložio predstavnicima Ministarstva da sa predstavnicima Muftijstva i koordinatorima sa područja koje gravitira Lastavici izvrše obilazak ove lokacije te procijene način podrške u saniranju putne infrastrukture prema platou Lastavice.

U okviru ovog obilaska, predstavnici Ministarstva i Muftijstva su posjetili i obližnji eko park „Postojan“ kojeg je formirala, održava i nastoji dodatno unaprijediti nevladina organizacija „Eko Tvrtkovac“, a što je do sada i Ministarstvo podržavalo sredstvima Fonda za zaštitu okoliša.

 

Visoko.co.ba/Arnel Isak

Komentari

komentara