Politika

Ministar Arnel Isak potpisao 77 ugovora o dodjeli sredstava iz oblasti okoliša

Arnel Isak, ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline potpisao je danas 77 Ugovora o dodjeli sredstava iz Fonda za zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.
Od prijavljena 81 projekta, sredstva su dodijeljenja za 77 aplikanata koji su ispunjavala sve tražene kriterije, a četiri aplikacije su odbijene zbog nekompletnih prijava.
Odobreni Projekti su iz oblasti zaštite okoliša, a odnose se na poticanje izbjegavanja nastajanja otpada, selektivno prikupljanje otpada, recikliranje,ponovnu upotrebu i obradu otpada, korištenje alternativnih izvora energije, jačanje ekološke svijesti i kulture građana i propagiranje potrebe ekološko prihvatljivog ponašanja svih fizičkih i pravnih lica.
Odobrena sredstva po ovom projektu su u ukupnom iznosu od 139 hiljada  konvertibilnih maraka.
„Osnovni cilj Ministarstva je da kroz ove projekte u Program zaštite i očuvanja okoline uključi što veći broj nevladinih organizacija, udruženja građana , medija i obrazovnih institucija. Nadamo se da će ovaj Projekat kroz aktivnosti udruženja, nevladinih organizacija, medija ii obrazovnnih institucija pokrenuti veći broj mladih na akciju, kao našu ciljanu grupu, te i da će pozitivno utjecati na prihvatljivo ponašanja svih fizičkih i pravnih lica prema prirodi“, izjavio je ministar Arnel Isak.

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh