Ministar Arnel Isak primio načelnika općine Kakanj

103

Danas je ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, Arnel Isak, primio načelnika općine Kakanj Aldina Šljivu. Sastanku je prisustvovao i ministar Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Mirnes Bašić.

MARKETING

S obzirom da se općina Kakanj nalazi u razvojnoj industrijskoj ekspanzizji, za koju su od vitalnog značaja komunikacijski infrastrukturni projekti, ali i planskoprostorno uređenje i ekološka zaštita, na sastanku su razmatrani modaliteti saradnje Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline i lokalne zajednice Kakanj. 

Istaknut je značaj kako kratkoročnih, tako i dugoročnih strateških projekata koji će pratiti razvoj industrije, poljoprivrede i šumarstva u Kaknju, ali i njegove strateške povezanosti sa alternativnim putnim komunikacijama sa Zenicom preko Babinskog sliva.

Ministar Isak izrazio je spremnost da u kontinuitetu prati politiku Vlade kantona i ministarstva na čijem je čelu u strateška ulaganja u ovaj važan rudarsko-industrijski region ZDK i Bosne i Hercegovine.

Komentari

komentara