Ministar Dario Pekić uručio službena vozila PS Tešanj i Maglaj

1073

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, u prisustvu policijskog komesara Semira Šuta te načelnika policijskih uprava III i IV Vedada Šečića i Nijaza Klinčevića, uručio je jedno novo službeno vozilo policijskoj stanici Maglaj i tri službena vozila Policijskoj upravi IV čije sjedište je u Tešnju a u čijem sastavu djeluju policijske stanice Tešanj, Doboj – Jug i Usora. Ključeve novih službenih vozila preuzeli su komandir policijskih stanica Maglaj Alen Mušić i načelnik Policijske uprave IV Nijaz Klinčević.

MARKETING

Uručenju novih službenoih vozila policijskim stanicama prisustvovali su, u Maglaju, Emira Drnda Čičeklić, poslanica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i, u Tešnju, Himzo Smajić, poslanik u Skupštini zeničko-dobojskog kantona, te načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

Dodjelom službenih vozila policijskoj stanici Maglaj i Policijskoj upravi IV, plan je koji je podrazumijevao kupovinu 16 novih službenih vozila i njihovo stavljanje na raspolaganje policijskim upravama i policijskim stanicama na području Zeničko-dobojskog kantona u cijelosti je realiziran. Nova službena vozila u značajnoj mjeri će povećati pokretljivost i efikasnost policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u izvršavanju njihovih svakodnevnih poslova i zadataka, što će rezultirati povećanjem stepena lične sigurnosti građana koji žive i rade na području Kantona i sigurnosti njihove imovine.

mupzdk.gov.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara