Naslovnica Lokalne Teme Ministar Fahr...

Ministar Fahrudin Čolaković obišao započeto spomen – obilježj u MZ Rosulje u Visokom i obećao pomoć Vlade ZDK

316
dav

Fahrudin Čolaković, ministar za boračka pitanja obišao je započeto spomen- obilježje u Mjesnoj zajednici Rouslje, općina Visoko  koje već nekoliko godina stoji nezavršeno. Na zahtjev ove Mjesne zajednice ministar Čolaković je došao kako bi se lično uvjerio u realizaciju dosadašnjih akivnososti na izgradnji spomen-obilježja s obzirom da je Ministarstvo za boračka pitanja i ranije izdvojilo dio sredstava za ovo spomen obilježje.

Dogovoreno je da se zahtjev što prije uputi putem nadležne Službe za boračko – invalidsku zaštitu  Općine Visoko kako bi se ove građevinske sezone u potpunosti završili radovi na uređenju ovog spomen- obilježja.

„Imajući u vidu značaj i ulogu branilaca sa područja općine Visoko za odbranu cijele Bosne i Hercegovine, čini mi  zadovoljstvo da kako resorni ministar mogu pomoći u realizaciji ovog značajnog projekta čiji je zadatak očuvanje tekovina odbrambeno–oslobodilačkog rata  i izraz poštovanja i pijeteta prema onima koji su dali svoj život za odbranu domovine.“- naglasio je Čolaković.

Ove godine završeno je uređenje šehidskog mezarja u Žepču, Vlada ZDK je  planirala sredstva za završetak uređenja šehidskog mezarja u Olovu i dijela šehidskog mejzarja u Brezi te još nekoliko spomen-obilježja na području Zeničko – dobojskog kantona.

Do sada su u ovoj godini odobrena sredstva za četiri projekta u Zavidovićima, dva u Žepču, dva u Usori,  jedan u Kaknju a očekuje se zahjev za odobravanje sredstava za završetak spomen- obilježja u Tešnju.

Press služba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.