Ministar Isak: 75.000 KM za sanaciju lokalnog puta u MZ Gračanica na području Visokog

940

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša, na čelu sa ministrom Arnelom Isakom, ovih dana izdalo je naredbu kantonalnom štabu Civilne zaštite, odnosno Kantonalnoj službi za spašavanje iz ruševina, da angažiraju svoje raspoložive resusrse i mašine na prevenciji i sanaciji klizišta i putne infrastrukture, na kojima je prouzrokovana šteta usljed prirodnih i drugih nesreća.

MARKETING

Tako su za četiri grada i općine izdvojena sljedeća sredstva:

1. Grad Visoko, MZ Gračanica – sanacija lokalnog puta – 75.000,00 KM.
2. Općina Vareš, MZ Dragović i ulica Pruga – sanacija putne infrastrukture -17.000,00 KM.
3. Općina Doboj Jug, MZ Matuzići – sanacija lokalnog klizišta – 15.000,00 KM.
4. Općina Maglaj , MZ Kopice i MZ B. Ploča – izgradnja potpornog zida – 30.000,00 KM.

Za realizaciju ove naredbe je zadužena Kantonalna uprava civilne zaštite, a općine/gradovi se obavezuju da pripreme svu potrebnu tehničku dokumentaciju za izvođenje radova, kao i da obezbijede nesmetane uslove rada.

 

Visoko.co.ba/Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.