Ministar Kozlić primio delegaciju Nogometnog saveza ZDK

59

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić razgovarao je danas sa delegacijom Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona koju je predvodio novoizabrani predsjednik Muris Jabandžić, a u kojoj su još bili član IO NS ZDK Nebojša Nikolić i generalni sekretar Safija Mahmić.

MARKETING

Jabandžić je upoznao ministra o radu i aktivnostima NS ZDK, te o planovima na razvoju i omasovljenju nogometa kroz takmičarske lige u ovom kantonu.

Kozlić je naglasio da je strateško opredjeljenje tog ministarstva povezivanje i omasovljenje školskog i takmičarskog sporta, vodeći računa o edukaciji stručnih kadrova i jačanju kompetencija sportskih radnika. Sugerisao je NS-u da pruži tehničku pomoć klubovima kod prijava na javne pozive ovog ministarstva, kako bi svi klubovi ostvarili pravo na finansiranje takmičarskih aktivnosti i kotizacija.

Predstavnici NS ZDK pozdravili su rješenja i vizije iz Strategije razvoja sporta u ZDK za period 2020. – 2024., ocijenivši da stvara uslove za bolji položaj i sistemski uticaj granskih saveza, te donosi bolju perspektivu i razvoj omladinskog nogometa u ovom kantonu.

Navedeno je da NS ZDK ima registrovanih 1.780 igrača koji se takmiče na svim nivoima, a najveći broj je pionirskog uzrasta, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.