Ministar Pekić: Policajac suspendovan nakon udaranja mladića u Visokom, očekujem izvještaj iz istrage unutarnje kontrole

1231
Dario Pekić / Ilustracija
Dario Pekić / Ilustracija

Nakon objavljenog teksta o tome da je jedan od policijskih službenika MUP-a ZDK-a, navodno nezakonito, udario mladića u Visokom, naša redakcija dobila je i izjavu ministra za unutrašnje poslove ZDK-a Darija Pekića, koju prenosimo u nastavku:

MARKETING

“Povodom objavljenog teksta da je policijski službenik u mjestu Dobrinje Općina Visoko nezakonito upotrijebio fizičku silu prema građaninu, Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona – Uprava policije po saznanju o ovom događaju odmah je reagovala tako što je policijski službenik privremeno udaljen sa poslova i zadataka (suspendiran) do okončanja istrage.

(VIDEO) Policajac udarao mladića u krugu firme kod Visokog

Naime, Unutarnja kontrola MUP-a ZDK provodi istragu te prikuplja činjenično stanje pa će nakon okončanja istrage donijeti konačnu i zakonitu odluku.

O svim daljim mjerama i radnjama javnost će biti upoznata jer ja, kao ministar za unutrašnje poslove upoznat sam o pomenutom događaju i očekujem, kako sam naglasio, izvještaj o završenoj unutarnjoj istrazi.

 

Visoko.co.ba/MUP ZDK

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.