Ministar Pekić: U Visokom policija kontrolirala 392 osobe, sedam ih nije pronađeno na adresi

2327
Dario Pekić, ministar MUP-a ZDK
Dario Pekić, ministar MUP-a ZDK

“Policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona do 9 sati u srijedu, 25. marta, kontrolirali su ukupno 4.410 osoba na području ovog kantona kojima su naređene mjere izolacije zbog trenutne higijensko-epidemiološke situacije, u vezi sa pandemijom koronavirusa. Ukupno 33 osobe nisu pronađene na adresi na kojoj su se trebale nalaziti, u skladu sa izdatim mjerama i naredbama”, kazao je za Visoko.co.ba Ministar za unutrašnje poslove ZDK-a Dario Pekić.

MARKETING

Kada je riječ o gradu Visokom, ukupno sedam osoba nije pronađeno na adresi na kojoj su se trebali nalaziti, a kontrolirane su 392 osobe. Također, u našem gradu jedna osoba je zatečena van objekta u kojem stanuje tokom zabrane kretanja, koja je na snazi za sve građane od 18 do 05 sati.

“Kada je riječ o identificiranju osoba kojima su određene mjere izolacije, najviše osoba koje nisu pronađene na adresi registrirano je na području PS Nemila, njih 18, dok se u većini gradova građani pridržavaju mjera izolacije. Još sedam takvih osoba registrirali smo u Visokom, četiri na području PS Centar u Zenici, tri na području PS Breza, te jednu na području PS Olovo”, dodao je ministar Pekić za Visoko.co.ba.

Kada je riječ o kršenju mjera zabrane kretanja od 18 do 05 sati, ukupno 14 osoba prekršilo je ovu mjeru, najviše u Zavidovićima i Zenici, po četiri osobe, po dvije osobe u Usori i Žepču, te po jedna u Visokom i Doboj-Jugu.

O kršenjima izolacije su sačinjene službene zabilješke i dostavljene nadležnom inspekcijskom organu.

Pripadnici MUP-a ZDK-a intezivno rade na provjeri poštovanja ove naredbe, a određene su i kazne za one koji ih se ne pridržavaju.

Građani, također, mogu anonimno prijaviti policiji ukoliko uoče nepoštivanje naredbe o izolaciji na brojeve općinskih policijskih stanica u ZDK-u.

U ovim trenucima svi moramo pokazati svoju solidarnost. Poštujte naredbe i savjete stručnih osoba u vremenu kada je prevencija najbolji mogući lijek u borbi protiv koronavirusa. Ne zaboravite, ostanite kući i ne izlazite osim u slučajevima prijeke potrebe.

I svakako, sve informacije u vezi sa koronavirusom na našem portalu potražite na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara