Ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković posjetio općinu Zavidovići

95

U petak 28.07.2019. godine Općinski načelnik mr.sci. Hašim Mujanović ugostio je Ministra za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudina Čolakovića.

Razlog posjete Ministra Zeničko-dobojskog kantona je neposredan uvid u realizaciju projekata na području općine Zavidovići koji se se realizovali ili se trebaju realizovati. Pored razgovora o aktuelnim problemima sa kojima se susreće boračka populacija sa područja općine Zavidovići, neke od tema razgovora u Kabinetu općinskog načelnika su „Spomen-soba“ mjesto predviđeno za muzejsku postavu i smještaj branilačkih udruženja, te Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima jedinice Armije RBiH „Crni labudovi“ koji su stradali na području naše Općine.

Općinski načelnik Mujanović naglasio je da Ministar Čolaković je rado viđen gost u našoj Općini zbog predanog rada na poboljšanju materijalnog statusa svih pripadnika populacije branitelja, te iskazao zahvalnost na realizaciji projekata koje provodi Ministarstvo za boračka pitanja.

Nakon održanog sastanka i iznošenja informacija vezanih za uvrštavanje Dana oslobođenja Vozuće u kalendar značajnih datuma BiH odnosno FBiH, kao i potrebu da se datumi oslobođenja Gostovića, Rujnice i Kote 715 ugrade u kalendar značajnih datuma, Ministar Čolaković i Načelnik Mujanović obišli su lokacije „Spomen-sobu“ i spomenik stradalim pripadnicima jedinice Armije RBiH „Crni labudovi“.

 

Visoko.co.ba/Zdici.info

Komentari

komentara